Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Övrigt | ||
55 g | Cashewnötter Saltade | |
100 g | Mörk chokladkaka | |
Smaksättare | ||
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
4 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
0,5 msk | Dijonsenap | |
1,5 msk | Strösocker | |
Kyckling och räkor | ||
170 g | Handskalade Räkor | |
300 g | Majskycklingfilé Färsk | |
Ost och mejeri | ||
2 dl | Vispgrädde | |
3 st | Ägg | |
150 g | Fetaost | |
Frukt och grönt | ||
1 st | Mango Färsk | |
1 st | Lime | |
1 st | Koriander - färsk | |
500 g | Sötpotatis | |
1 st | Mynta - färsk | |
50 g | Färsk ingefära, (1 st) | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 st | Salladslök | |
1 st | Gurka | |
125 g | Hallon Färska | |
1 st | Vitlök Färsk | |
1 st | Avokado | |
1 st | Kumquat | |
1 st | Granatäpple | |
65 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Chilipeppar Röd |
Börja med chokladmoussen. Den kan du med fördel göra en dag i förväg och förvara i kylen. Vid servering vispar du lite extra grädde och toppar med hallon och riven choklad.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rostad sötpotatis: Rosta sötpotatisen i ugnen enligt receptet. Låt svalna. Plasta formen och förvara i kylen.
Vispa grädde till chokladmoussen och förvara i kylen.
Fetaostfyllda kycklingbröst: Fyll kycklingbrösten med fetaost och basilika enligt receptet. Rulla in dem i plastfolie och förvara i kylen. (Detta gör även att de håller ihop bättre vid stekning).
Ceviche: Tillred cevichen steg för steg enligt receptet. (Strimla salladslök även till varmrätten och lägg åt sidan).
Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en liten skål tillsammans med lite av granatäppelsaften. Plasta och förvara i kylen.
Värm sötpotatisen i ugnen i ca 15 min.
Basilikasås: Tillred basilikasåsen enligt receptet. Plasta och förvara i kylen.
Vid tillagning:
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna i ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 10-15 min under sötpotatisen.
Skölj spenaten och ta ut basilikakrämen ur kylen.
Ät och njut av förrätten och sällskapet.
Ta ut sötpotatis och kyckling ur ugnen. Blanda sötpotatisen med spenaten. Dela kycklingfiléerna på mitten. Lägg upp på tallrikar och toppa med granatäppelkärnor och salladslök. Servera såsen vid sidan om eller fint direkt på tallriken och servera.
Ta fram chokladmoussen ur kylen och toppa med lite grädde och färska hallon. Riv över lite choklad. Klart att servera.
Lycka till!
Tillhörande förrätt: Ceviche på handskalade räkor med mango.
Tillhörande varmrätt: Fetaostfyllda kycklingbröst med rostad sötpotatis
Tillhörande efterrätt: Chokladmousse med färska hallon
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1