Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Torsk i tomatsås | ||
0,5 st | Paprika | |
2 krm | Kanel Malen | |
195 g | Krossade Tomater | |
300 g | Torskfilé Fryst | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Gul lök | |
125 ml | Havrebaserad matlagning | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 msk | Fiskfond | |
1 msk | Tomatpuré | |
Tillbehör | ||
1,5 dl | Basmatiris | |
0,5 msk | Smör | |
75 g | Sugarsnaps | |
30 g | Sötmandel Naturell | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Torsk i tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och paprika tillsammans med spiskummin, paprikapulver och kanel på medelvärme i ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, vinäger, krossade tomater, havregrädde och fiskfond och låt såsen puttra i 5 min.
Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till sugarsnapsen.
Dela sugarsnapsen på längden, hacka mandlarna och skölj och finhacka persiljan.
Torsk i tomatsås: Skär torsken i mindre bitar och tillsätt i tomatsåsen. Låt sjuda i ca 5 min.
Tillbehör: Koka sugarsnapsen hastigt i ca 30 sek. Sila av vattnet och tillsätt smör och en nypa salt. Lägg upp i en skål och strö över mandlar och persilja.
Servera den marockanska torsken med ris och sugarsnapssallad.
Näringsvärde: 620 kcal. 35 g protein, 26 g fett, 60 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Spiskummin Hel 65g Albert Ménès
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla