Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Fetaost | |
180 g | Filodeg | |
4 msk | Smör | |
2 msk | Sesamfrö | |
Sås | ||
2 msk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Vatten | |
6 msk | Honung |
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten. Pensla lite smör ovanpå och grädda i 200 grader i 15-20 minuter tills den blir gyllenbrun.
Såsen: Värm ingredienserna med varandra i en kastrull. Häll sedan den ljumma såsen över den inbakade fetaosten och strö över lite sesamfrö. Servera som förrätt eller mezé.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant