Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
1,5 dl | Blåbär Fryst | |
4 tsk | Bakpulver | |
50 g | Mandelmjöl, 1 dl | |
4 st | Ägg | |
2 msk | Vaniljsocker | |
2 dl | Strösocker | |
0,5 msk | Citron | |
2 dl | Rismjöl | |
150 g | Smör | |
1 dl | Majsstärkelse |
Värm ugnen till 175 grader, varmluftsfunktion. Lägg muffinsformarna i en muffins- eller cupcakeplåt där formarna passar.
Smält smöret i en kastrull. Vispa lite lätt ihop ägg och strösocker för hand i en bunke. Blanda ihop rismjöl, mandelmjöl, maizena majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i bunken med äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd till sist ner smör och citronskal till en jämn smet.
Lägg smeten i en spritspåse och fyll varje form till ¼ med smet. Lägg i några blåbär i varje form och fyll på med smet tills ¾ av formarna är fyllda. Strö resten av blåbären ovanpå.
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Testa med en sticka att de är genomgräddade.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla