Gå vidare till huvudinnehåll
5:2 Recept: Sallad Nicoise

5:2 Recept: Sallad Nicoise

20 minEnkelt
213,10 kr
4 portioner 27,15 kr per portion
5:2 Recept: Sallad Nicoise

2 krmSalt
170 gTonfisk i Vatten
100 gSalladslök
2 stÄgg
16 stFärskpotatis
1 stCitron
2 krmSvartpeppar
1 stCornichons
500 gHaricot Verts Fryst
4 mskYoghurt Naturell
Instruktioner
1

Koka färskpotatisarna i ca 15 min (eller längre beroende på sort).

Blanda under tiden yoghurten med citronsaft, salta och peppra. Hacka salladslöken i mindre bitar.

Koka äggen i ca 10 min (hårdkokta). Koka haricots verts i ca 5 min om de är färska, eller i 3 min om de är frysta.

När potatisarna är klara låt dem svalna i ca 5 min och skär sedan dem i fjärdedelar. Lägg potatis, skivade ägg, haricots verts, avrunnen tonfisk och salladslök samt några cornichons i en skål (hackad inlagd gurka kan ersätta cornichons).

Blanda allt väl och droppa endast några droppar olivolja över (ca 1 tsk). Pressa lite citron över och eventuellt lite nymalen svartpeppar. Hacka persiljan och strö även den över.

Servera salladen med yoghurtdressingen.

Näringsvärde: 278 kcal per portion, protein: 33 g, fett: 7 g, kolhydrater: 19, fibrer: 4 g