Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dillkött på kyckling | ||
1 st | Dill - färsk | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
300 g | Vanliga morötter | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 dl | Vatten | |
1 msk | Strösocker | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Kycklingfond | |
2 msk | Ättiksprit | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
Till servering | ||
1 st | Plocksallat | |
1 kg | Potatis Fast |
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 20 minuter.
Skär kycklingfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och skiva morötterna i ca 1 cm breda skivor.
Koka upp buljongen och låt morötterna koka i ca 10 minuter. Tillsätt kycklingbitar, crème fraiche, ättiksprit, strösocker, salt och peppar. Låt koka i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
Skölj och arrangera salladen på ett fat. Droppa gärna över lite olivolja och balsamvinäger. Salta.
Hacka dillen och vänd ner i grytan. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Servera dillkycklingen med nykokt potatis och den krispiga grönsalladen.
INFO! Dillkött är en av den svenska husmanskostens absolut främsta rätter. Med dess milda smaker går den också hem väl även hos barnen. Rätten är egentligen väldigt lättlagad, men med utmaningen om att hitta den ultimata balansen mellan surt, salt och sött, har den blivit en favorit i olika kocktävlingssammanhang.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1