Hoppa till huvudinnehåll
Havrekakor
Malin Andersson

Havrekakor

30 minEnkelt
35,90 kr
1 portion17,88 kr per portion
Enkla, snabba och goda - havrekakor är aldrig fel! Vill du ha lite festligare havrekakor kan du doppa ena delen i lite smält choklad, alternativt ringla smält choklad i ett fint mönster över kakorna. En sats ger ca 40 kakor.

1 tskHjorthornssalt
200 gSmör
6 dlHavregryn
2 dlVetemjöl
2 dlStrösocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Grädda i ca 10-12 minuter.

2

Rör först ihop smör och strösocker, bland sedan i resterande ingredienser och bland ihop till en deg.

3

Dela degen i två bitar och rulla ut dessa till längder. Dela varje längd i 20 bitar och rulla varje del till en liten kula (totalt 40 st).

4

Lägg kulorna på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna lite med hjälp av en gaffel.

Bild:

Kerstin Eriksson