Gå vidare till huvudinnehåll
Tunnbrödrulle med viltskav, pepparrotscrème och mandelpotatis
Hemmakock

Tunnbrödrulle med viltskav, pepparrotscrème och mandelpotatis

20 minEnkelt
344,25 kr
4 portioner 66,31 kr per portion
Familjekassen v6

Viltskav
1 stGul lök
480 gRenskav
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
Krossad potatis
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
500 gPotatis
2 krmSalt
Pepparrotscrème
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskPepparrot Färsk
Till servering
2 stVanliga morötter
0,5 stGurka
300 gMjukt tunnbröd
Instruktioner
1

Krossad potatis: Skala och koka all potatis mjuk i lättsaltat vatten.

2

Häll av vattnet och lägg hälften av potatisen åt sidan till morgondagens torsk. Förvara övertäckt i kylskåp.

3

Krossa den resterande potatisen med 1/2 dl crème fraiche och 1 msk smör.

4

Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.

5

Pepparrotscrème: Skala och riv pepparroten och blanda med crème fraiche. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

6

Skala morötterna och skölj gurkan. Skär allt i stavar.

7

Renskav: Skala och strimla löken.

8

Stek löken med viltskav i 1 msk smör i en het stekpanna tills lök och skav har fin färg, ca 5 min.

9

Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

Fördela krossad potatis, viltskav och pepparrotscrème på tunnbröden. Rulla ihop och servera med grönsaksstavar.