Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Viltskav | ||
1 st | Gul lök | |
480 g | Renskav | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
Krossad potatis | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
500 g | Potatis | |
2 krm | Salt | |
Pepparrotscrème | ||
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Pepparrot Färsk | |
Till servering | ||
2 st | Vanliga morötter | |
0,5 st | Gurka | |
300 g | Mjukt tunnbröd |
Krossad potatis: Skala och koka all potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och lägg hälften av potatisen åt sidan till morgondagens torsk. Förvara övertäckt i kylskåp.
Krossa den resterande potatisen med 1/2 dl crème fraiche och 1 msk smör.
Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Pepparrotscrème: Skala och riv pepparroten och blanda med crème fraiche. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Skala morötterna och skölj gurkan. Skär allt i stavar.
Renskav: Skala och strimla löken.
Stek löken med viltskav i 1 msk smör i en het stekpanna tills lök och skav har fin färg, ca 5 min.
Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
Fördela krossad potatis, viltskav och pepparrotscrème på tunnbröden. Rulla ihop och servera med grönsaksstavar.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla