Gå vidare till huvudinnehåll
Quinoasallad med kyckling

Quinoasallad med kyckling

30 minEnkelt
360,05 kr
4 portioner 41,21 kr per portion
GI inspirerad quinoasallad med kycklingfilé, bacon och avokado. Toppa salladen med en underbar dressing på crème fraiche och ädelost. Ät och njut! Receptet kommer från www.arla.se

2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskSvartpeppar
2 stAvokado
1 stHönsbuljong
400 gKycklingfile
2 dlQuinoa
75 gSpenat Blad
0,5 stRödlök
1 mskFlytande Smör
140 gBacon Skivat
1 tskSalt
1 stPäron
75 gÄdelost
Instruktioner
1

Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i smör-&rapsolja 4–5 min på varje sida. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Riv osten och blanda med crème fraiche. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen.