Gå vidare till huvudinnehåll
Jamie Olivers lättlagade kyckling i långpanna

Jamie Olivers lättlagade kyckling i långpanna

1 t 30 minEnkelt
332,60 kr
4 portioner 36,46 kr per portion
Alla behöver ett riktigt enkelt recept som detta – en nödfalls-rätt. Du förbereder rätten på ett kick och låter ugnen göra jobbet.

2 mskVit balsamvinäger
0,5 stFärsk timjan
4 stKvisttomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul Paprika
1 stRöd Paprika
1 krmSalt
600 gKycklinglårfile
2 mskOlivolja
2 stRödlök
4 klyftaVitlök Vanlig
1 tskRökt paprikapulver
Instruktioner
1

Förvärm ugnen till 180 grader. Tärna tomaterna och lägg dem i ett stort ugnsfat eller i en långpanna (cirka 25 x 30 cm). Skala löken och skär i stora klyftor, kärna ur och grovhacka paprikorna och lägg allt i pannan tillsammans med kycklinglåren.

2

Krossa de oskalade vitlöksklyftorna med sidan av knivbladet och lägg i pannan. Plocka timjanbladen och strö dem över paprikan. Tillsätt rökt paprikapulver, olja, balsamvinäger och en rejäl nypa salt och peppar. Blanda alltihop så att smaken fördelas men sprid sedan ut det i pannan så att grönsakerna inte täcker kycklingen.

3

Stek i ungefär 1 timme eller tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt. Vänd på den ibland under stekningen och ös den med spadet i pannan. Servera med en härlig grönsallad till. Som tillbehör kan du även ha ris, polenta eller gott bröd att suga upp spadet med.

Recepten är hämtade från Jamie Olivers bok ”Laga smart med Jamie” (Bonnier Fakta)