Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
10 st | Körsbärstomater | |
65 g | Salladsmix | |
Rostade jordärtskockor | ||
1 tsk | Flingsalt | |
0,5 st | Citron | |
400 g | Jordärtskocka | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Hasselnötter | |
Handfast | ||
3 st | Potatis | |
Halloumifyllda kalvfärsbullar | ||
0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
50 g | Halloumi | |
250 g | Kalvfärs | |
25 g | Mynta - färsk | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Kryddpeppar Malen | |
1 tsk | Spiskummin | |
1,5 st | Vitlök | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Cayennepeppar |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och riv lök och vitlök och blanda med färs, finhackad persilja och mynta, ägg och kryddor. Rör ihop smeten så att den blir slät och fin. Låt vila i kylen en stund.
Skär halloumin i kuber. Forma färsen till ganska stora bullar, gör en fördjupning med fingret, lägg i en ostbit och dra färsen över hålet så att ingen ost sticker ut. Upprepa tills färs och ost tar slut.
Skala jordärtskockorna (om du vill), dela i mindre bitar och pressa över lite citronsaft. Lägg dem på en plåt, strö över flingsalt, ringla över olivolja och rosta i ugnen i 20 minuter. Strö sedan över nötterna och rosta i ytterligare 10 minuter.
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek bullarna i omgångar i 3–5 minuter eller tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med jordärtskockor och sallad. Garnera ev. med mynta och cocktailtomater.
På din tallrik Handfast-minus: Lägg upp 1 handflata kalvfärsbullar, lägg till 1 knytnäve blandsallad på tallriken samt jordärtskockorna. Handfast: Lägg upp 1 handflata kalvfärsbullar, lägg till 1 knytnäve sallad samt jordärtskockorna. Komplettera med att skära ner 1 knytnäve kokt potatis i salladen
På din tallrik Handfast-minus: Lägg upp 1 handflata kalvfärsbullar, lägg till 1 knytnäve blandsallad på tallriken samt jordärtskockorna. Handfast: Lägg upp 1 handflata kalvfärsbullar, lägg till 1 knytnäve sallad samt jordärtskockorna. Komplettera med att skära ner 1 knytnäve kokt potatis i salladen.
Bild:
Itrim
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria