Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Smetana | |
500 g | Delikatesspotatis | |
50 g | Löjrom | |
1 st | Citron - Eko | |
50 g | Smör | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Gräslök - färsk | |
1 krm | Flingsalt | |
1 msk | Dill - färsk |
Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna.
Skala och finhacka rödlök.
Finhacka dill och gräslök.
Bryt potatisen i mindre bitar med händerna. Stek potatisen gyllene och krispig i smör.
Bryn smöret i en kastrull.
Montering: Fördela potatisen på tallrikar och toppa med smetana, rödlök, gräslök, dill och löjrom. Ringla över brynt smör och riv över lite citronskal. Krydda med en nypa salt och peppar. Klart att servera.
Bild:
Roland Persson
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria