Gå vidare till huvudinnehåll
Quesadillas med Oumph, tomat och koriander
Mari Bergman

Quesadillas med Oumph, tomat och koriander

30 minEnkelt
257,05 kr
4 portioner 40,27 kr per portion
Så goda quesadillas som dessutom är superenkla att göra. Varför inte servera till fredagsmyset?

Guacamole
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stAvokado
1 krmSalt
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
1 tskVit balsamvinäger
0,5 mskOlivolja
65 gSalladsmix
Quesadillas
0,5 tskSalt
125 gKörsbärstomater
1 stKoriander - färsk
320 gTortilla Wrap
280 gVegetariska produkter
150 gRiven Ost
2 krmSvartpeppar Malen
380 gKidneybönor
1 mskRapsolja
230 gTacosås
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader. Tina Oumphen.

2

Quesadillas: Skölj och grovhacka tomater och koriander. Sila av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Blanda tomater, koriander, bönor, peppar och salt i en skål. Mosa samman lite lätt med en gaffel så att lite av bönorna mosas. Tillsätt den tinade Oumphen och blanda om.

3

Fördela tacosalsa på 4 tortillabröd. Strö över ost och fördela Oumph- och tomatröran jämt. Lägg de andra tortillabröden över som ett lock och tryck ihop ordentligt.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek varje tortilla ca 2 min på varje sida på medelvärme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett fat i ugnen och förvara tills alla är klara.

5

Guacamole: Mixa samman avokadokött, vitlök och citronsaft till en röra med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj salladen och ringla över lite olja och vinäger.

Skär varje quesadillas i 4 delar och servera tillsammans med guacamole och sallad.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 757 kcal, 43 g protein, 33 g fett, 66 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell