Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
200 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Vinäger | |
100 g | Solroskärnor Rostade | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 msk | Rapsolja | |
Köttfärssås | ||
1 msk | Japansk soja | |
1,5 tsk | Röd Currypasta | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Purjolök | |
1 dl | Vatten | |
500 g | Nötfärs | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka riset efter anvisningar på förpackningen.
Köttfärssås: Skölj och grovhacka purjolöken och skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök och ingefära och stek någon minut tills löken mjuknat.
Tillsätt currypasta/ sambal oelek, soja, salt, grädde, vatten och honung. Låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skala morötterna. Dra långa remsor med skalaren på morötterna eller riv dem om du tycker att det är lättare. Blanda i en skål med lite olja och ljus vinäger. Tillsätt solrosfrön och servera till köttfärssåsen och riset.
Näringsvärde: Kcal: 760 Fett: 42 g Protein: 37 g Kolhydrater: 57 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko