Gå vidare till huvudinnehåll
Lammstek med citron och örter
Fernando Di Luca

Lammstek med citron och örter

2 tEnkelt
395,80 kr
4 portioner 77,73 kr per portion
En saftig lammstek smakar gott. Här fylld med citron och örter.

2 mskOlivolja, Extra Virgin
0,5 stRosmarin - färsk
1 kgLammstek
1 mskSalt
1 stCitron
0,5 stBladpersilja - färsk
1 tskSvartpeppar Malen
2,5 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Ta bort nätet från steken och fläk ut den. Putsa till den om det behövs så att du har ett ganska jämnt stycke. Salta och peppra ordentligt runt om. Hacka örterna.

3

Riv skalet från citronen, skala och riv vitlöken och blanda med de hackade örterna. Fördela det över köttet och rulla ihop till en tajt rulle. Bind upp hårt med steksnöre.

4

Hetta upp oljan i en panna och bryn köttet hastigt runtom så att det får lite färg.

5

Lägg steken i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen. Stek till en innertemperatur på 58–60 grader beroende på hur du vill ha det – då får du ett rosarött saftigt kött.

6

Ta ut och låt steken vila 10 minuter innan du tar bort steksnöret och skivar upp köttet.

Receptet är hämtat från Fernando Di lucas bok "Mitt medelhavskök" (Massolit Förlag)

Bild:

Bruno Ehrs