Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
125 g | Blåbär | |
0,5 st | Gurka | |
70 g | Färsk bladspenat | |
150 g | Cashewnötter Naturella | |
60 g | Salladslök | |
2,5 dl | Quinoa | |
300 g | Rödkål Färsk | |
2 st | Avokado | |
250 g | Edamamebönor | |
Dressing | ||
5 msk | Olivolja | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 st | Citron | |
2 tsk | Flingsalt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
2 tsk | Honung Flytande |
Sallad: Koka quinoan i rikligt med vatten ca 10-12 minuter. Sila sedan av den och spola quinoan kall i ett durkslag.
Skölj och strimla rödkålen och salladslöken (2 st). Skölj spenaten. Grovhacka eller mortla cashewnötterna och skär avokadon i bitar. Tärna gurka. Blanda samman quinoan med rödkål, salladslök, spenat, cashewnötter, avokado, gurka och de tinade edamamebönorna i en stor skål.
Dressing: Lägg basilikablad, olja, saft från en liten citron, balsamvinäger, flingsalt och peppar i en blender och mixa samman till en slät dressing. Det går även bra att lägga ingredienserna i en skål och mixa med stavmixer. Häll dressingen över salladen och blanda om ordentligt. Toppa med blåbär, ät och njut.
Näringsvärde: 751 kcal, 21 g protein, 41 g fett, 55 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant