Gå vidare till huvudinnehåll
Wrap med tomatsalsa och halloumi- och falafelbiffar

Wrap med tomatsalsa och halloumi- och falafelbiffar

30 minEnkelt
404,85 kr
4 portioner45,40 kr per portion
Snabbt till vardags eller fint till festen - dessa wraps funkar när som helst! Njut av smaken från salsa, halloumi och goda falafelbiffar.

1 stRomansallat
4 stLibabröd
100 gFeferoni
Tomatsalsa
3 stTomater
0,5 stKoriander - färsk
100 gSalladslök
1 krmSalt Fint
0,5 stCitron
Vitlökssås
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 dlMajonnäs
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 stCitron
Falafel- och halloumibiffar
1 krmChilipeppar & -pulver
1 tskKoriander - torkad
2 mskKikärtsmjöl
800 gKikärtor Kokta
2 mskSpiskummin
220 gHalloumi
1 mskRapsolja
0,5 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Häll av spadet från kikärterna och mixa dem med kryddorna och mjölet i en mixer eller matberedare. Klipp ned koriandern, även stjälkarna. Riv halloumin grovt och blanda ned. Tillsätt mer mjöl om smeten är för lös. Form till små biffar.

2

Skala och riv vitlöken fint och blanda med yoghurt, majonnäs och citronskal från en halv citron. Smaka av med salt och peppar.

3

Tärna tomaterna fint, strimla salladslöken och klipp koriandern. Blanda med citronsaft från en halv citron och smaka av med salt.

4

Stek biffarna i olja i en stekpanna i ca 3 minuter per sida.

5

Fyll bröden med biffar, tomatsalsa och salladsblad. Toppa med vitlökssås och feferoni eller inlagd jalapeno.

Receptet kommer ur boken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.

Bild:

Lennart Weibull