Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
70 g | Ruccolasallat | |
250 g | Körsbärstomater | |
Grönsaksspaghetti | ||
1 st | Vanliga morötter | |
1 st | Zucchini | |
250 g | Rättika | |
Cashewsås | ||
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 tsk | Curry | |
2 st | Dadlar Färska | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Lantbuljong | |
1 dl | Cashewnötter Naturella | |
1 msk | Citron | |
10 g | Chilifrukter | |
1 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Kokosfett | |
1 st | Vanliga morötter | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
2 msk | Gojibär |
Gör tomaterna dagen innan: Halvera körsbärtomaterna. Lägg i en form och ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt och svartpeppar och sätt in i ugnen på lägsta värme i ca 12 timmar.
Kärna ur chilipepparn och skala ingefära och morot. Mixa samman blötlagda dadlar och gojibär med dom övriga ingredienser till cashewsåsen med hjälp av en matberedare. Smaka av såsen med salt och peppar.
Skala morot och rättika och skölj zucchinin till nudlarna. Använd dig av en grönsakssvarv eller en potatisskalare och skär långa tunna strimlor av grönsakerna.
Blanda ihop grönsaksnudlarna med cashewsåsen och vänd ner ruccola eller spenat. Toppa med torkade körsbärstomater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kokosolja Kallpressad EKO 500ml Clean Eating