Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
950 g | Musslor Färska | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Spaghetti | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Persilja - färsk | |
20 g | Chilipeppar Röd | |
4 msk | Olivolja |
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Kasta de som är trasiga. Fräs musslorna tillsammans med tunt skivad vitlök i olivolja någon minut. Häll i vin och rör runt, låt koka i ca 2 minuter tills alla musslor har öppnat sig. Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan. Släng de musslor som fortfarande är stängda. Låt spadet koka ihop 2 minuter och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner musselspadet, musslorna, tunt skivad chili och hackad persilja i den nykokta pastan. Blanda och smaka av ytterligare en gång.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria