Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad fläskkarré med potatis- och blomkålsgratäng och persikosallad
Hemmakock

Grillad fläskkarré med potatis- och blomkålsgratäng och persikosallad

45 minEnkelt
246,45 kr
4 portioner 44,13 kr per portion
Karrén får du gärna lägga in i marinaden redan kvällen innan så blir den så där extra god. Det går självklart bra att utesluta persikorna i salladen om det inte är säsong för dom. (Familjematkassen v35 2012)

Gratäng
2,5 dlVispgrädde
1 dlStandardmjölk
800 gPotatis Fast
700 gBlomkål Färsk
2 mskSmör
2 klyftaVitlök Färsk
1 tskSalt
2 krmSvartpeppar Malen
Marinad
1 mskHonung Flytande
0,5 stCitron
2 tskRosmarin - torkad
0,5 dlOlivolja
3 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
600 gFläskkarré Skivor
Sallad
250 gVanliga morötter
3 stFärsk persika
0,5 stCitron
1 mskOlivolja
0,5 stRödlök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skär fläskkarrén i så tjocka skivor som du önskar, om fläskkarrén inte redan är skivad.

Marinad: Blanda ihop citronsaft , olja, honung, rosmarin, salt och svartpeppar. Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt köttet marinera så länge som möjligt, gärna över natten i kylen.

2

Gratäng: Skiva potatis och blomkål tunt, gärna med en mandolin om du har.

3

Smält smör tillsammans med pressade vitlöksklyftor i en liten kastrull.

4

Varva potatis och blomkål i en ugnsfast form och slå på smöret lite i taget. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Blanda grädde med mjölk och slå över potatis och blomkål. Sätt in i ugnen ca 35 min.

5

Stek eller grilla köttet på båda sidor tills de är helt genomstekta.

6

Sallad: Ta bort kärnorna ur persikorna och skär ner dem i små bitar. Blanda med rivna morötter och finhackad rödlök. Ringla över lite olja och resten av citronsaften.

Bild:

Linnea Swärd