Gå vidare till huvudinnehåll
Chili- och limekyckling med bönröra och ugnspotatis
Hemmakock

Chili- och limekyckling med bönröra och ugnspotatis

50 minEnkelt
187,35 kr
4 portioner20,31 kr per portion
Chili- och limekyckling har en härlig syrlighet och hetta. Du bestämmer själv hur het du vill ha rätten genom att ha i mer eller mindre chili. Bönorna mixar vi till en god röra - Gott och nyttigt! Rätten funkar lika bra utan potatisen, men då rekommenderar vi att ni köper mer kyckling istället. (Familjematkassen v25 2012 och Tastelines matkasse v28 2013)

Ugnspotatis
1 tskFlingsalt
1 kgGratängpotatis
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja, Extra Virgin
Bönröra
2 krmSalt Fint
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tskOlivolja, Extra Virgin
2 klyftaVitlök Färsk
1 tskChilipeppar & -pulver
1 krmSvartpeppar Malen
400 gKidneybönor
1 tskSalt Fint
900 gKycklingben Färska
2 krmSvartpeppar Malen
1 stLime
1 mskHonung Flytande
10 gChilipeppar Färsk
1 mskOlivolja, Extra Virgin
Tomatsallad
0,5 tskFlingsalt
2 krmSvartpeppar Malen
100 gRödlök
1 tskVit balsamvinäger
1 tskOlivolja, Extra Virgin
0,5 tskBasilika - torkad
300 gVanliga Tomater
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka och kärna ur röd chili och blanda med limesaft, honung, salt, peppar och olivolja. Lägg marinad och kycklingben i en plastpåse.

Tvätta potatisen och dela dem på mitten. Lägg potatisklyftorna på ena sidan av en ugnsplåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak.

Lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och ställ på andra sidan av plåten med potatisen. Sätt in alltsammans i ugnen ca 40 min.

Bönröra: Sila av kidneybönorna och spola dem under kallt vatten. Mixa bönorna med yoghurt, vitlök, chilipulver och olivolja till en slät massa med en stavmixer eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.

Tomatsallad: Skölj tomaterna och skiva dem tunt. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg tomatskivorna på en tallrik och strö över rödlöken. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger och strö över lite salt, peppar och torkad basilika. Servera potatisen och kycklingen med tomatsalladen och den goda bönröran.