Gå vidare till huvudinnehåll
Ädelostgratinerad kyckling med valnötter
Mari Bergman

Ädelostgratinerad kyckling med valnötter

40 minEnkelt
292,75 kr
4 portioner51,25 kr per portion
Tastelines ädelostgratinerade kyckling med en sallad på den antioxidantrika frukten granatäpple.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Sallad
1 stOrange Paprika
0,5 stGurka
1 stGranatäpple
Kyckling
0,5 tskSalt Fint
100 gValnötter
140 gÄdelost
700 gKycklingfile
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
3 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskTimjan - torkad
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskKycklingfond
1 stGul lök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp en panna med oljan och stek lök och vitlök tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingfilérna och stek några minuter per sida. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan.

3

Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, grovhackade valnötter och fond. Bred ut över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.

4

Koka ris eller gryn efter anvisning på paketet.

5

Skölj gurka och paprika. Skär gurkan på längden och ta ur det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurkan och paprikan i små tärningar. Dela granatäpplet i klyftor och pilla ut kärnorna. Blanda samman allting i en skål.

Servera kycklingen tillsammans med ris/gryn och granatäppelsallad.

Näringsvärde: 792 KCAL 54 G PROTEIN 37 G FETT 56 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd