Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Bladpersilja - färsk | |
0,5 l | Kantareller Konserv | |
1 dl | Parmesanost | |
1 krm | Flingsalt | |
2 msk | Smör | |
300 g | Tagliatelle | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 st | Ägg | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Gul lök | |
200 g | Rökt Sidfläsk Bit |
Koka pastan och häll av vattnet, men spar en halv deciliter. Håll pastan varm. Tärna fläsket, putsa kantarellerna och hacka lök och vitlök. Hetta upp smöret och fräs lök, vitlök och fläsk så att det får vacker färg. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan lite smör och bryn dem cirka 4-5 minuter. Blanda med fläskblandningen. Dela äggen och vispa ihop äggulor, grädde och grovt riven parmesan. Blanda pastan med fläskblandningen och rör i äggblandningen. Toppa med hackad persilja och servera genast med mycket nymalen svartpeppar och en nypa flingsalt.
Bild:
Johnny Wohlin
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket