Gå vidare till huvudinnehåll
Soy protein stir-fry med purjo och lök
Andreas Ivarsson

Soy protein stir-fry med purjo och lök

30 minEnkelt
242,60 kr
2 portioner32,76 kr per portion
”Som en svensk pyttipanna - med kinesisk twist”. Så beskriver Andreas Ivarsson sitt recept på denna vegetariska stir-fry som vi hämtat från hans blogg In The Kitchen.

1 stRödlök
3 tskStrösocker
2 tskMajsstärkelse
0,5 stKoriander - färsk
2 tskSesamfrö Skalat
150 gVegetariska Bitar
2 tskChiliolja
2 mskOlivolja
2 mskVit balsamvinäger
2 stGrön Paprika
2 stPurjolök
4 mskKinesisk soja
Instruktioner
2

Blötlägg sojabitarna i vatten i 15 minuter, krama sedan ut överflödigt vatten och tillsätt majsstärkelse. Blanda runt ordentligt och ställ åt sidan.

Hacka purjolök, rödlök och grön paprika. Hacka sedan koriandern.

I en annan skål blandar du i hälften av majsstärkelsen, vinäger, socker, soja och chiliolja.

Värm en stekpanna och tillsätt olivoljan. Tillsätt purjolök, rödlök, paprika och koriander i pannan och stek ungefär 4 minuter.

Lägg i sojabitarna (eller valfritt köttsubstitut) och låt steka några minuter till.

Avsluta med sojablandningen och låt det gotta till sig i ett par minuter innan du stänger av värmen.

Servera och dekorera med sesamfrön och koriander.

Bild:

Andreas Ivarsson