Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pestotäcke | ||
50 g | Parmesanost | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
Till servering | ||
2 dl | Bulgur | |
Smörslungade haricot vertes | ||
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Salt | |
500 g | Torskfilé Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 200°.
Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
Repa bladen från basilikan. Skala vitlöken. Mixa basilika, vitlök, ost och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 10-15 min. Fisken är klar när köttet separerar lätt.
Koka bulgur enligt förpackningens beskrivning.
Koka haricot vertes enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt en klick smör till de varma grönsakerna och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med bulgur och smörslungade haricot vertes.
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Torskrygg Skrei med Skinn MSC ca