Gå vidare till huvudinnehåll
Torsk med pestotäcke och smörslungade haricot vertes
Hemmakock

Torsk med pestotäcke och smörslungade haricot vertes

20 minEnkelt
538,75 kr
4 portioner 76,93 kr per portion
Fisk och pesto är verkligen supergott ihop! Håll dock koll på fisken så att den inte är inne för länge och blir torr. Servera rätten med smörslungade haricot vertes.

Pestotäcke
50 gParmesanost
1 stBasilika - färsk
1 klyftaVitlök Färsk
2 mskOlivolja, Extra Virgin
Till servering
2 dlBulgur
Smörslungade haricot vertes
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
250 gHaricot Verts Fryst
1 mskSmör
1 tskSalt
500 gTorskfilé Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200°.

Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.

Repa bladen från basilikan. Skala vitlöken. Mixa basilika, vitlök, ost och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 10-15 min. Fisken är klar när köttet separerar lätt.

Koka bulgur enligt förpackningens beskrivning.

Koka haricot vertes enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt en klick smör till de varma grönsakerna och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med bulgur och smörslungade haricot vertes.