Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,25 st | Aluminiumfolie | |
Sommarsallad | ||
75 g | Rödlök | |
150 g | Sugarsnaps | |
2 krm | Salt | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
50 g | Salladsmix | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja, Extra Virgin | |
125 g | Rädisor | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
140 g | Gul lök | |
500 g | Torskfilé Färsk | |
1 st | Dill - färsk | |
700 g | Färskpotatis | |
1 tsk | Salt | |
2 dl | Vispgrädde | |
3 krm | Svartpeppar Malen |
Fiskknyten: Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta potatisen och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Förkoka potatisskivorna ca 5-7 min i saltat vatten. Skala och skiva gul lök och vitlök. Grovhacka dillen.
Gör 4 st stora folieark. Ett
är att lägga ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig. Lägg potatisskivor i botten av varje folieark och en bit torsk(ta bort eventuella ben i torsken) ovanpå. Fördela lök och dill över fisken (spar dill till salladen). Salta och peppra ordentligt och vik upp foliet så att det blir som en skål. Häll över grädde i varje paket och vik ihop. Sätt in fiskpaketen i ugnen ca 20 min.
Sallad: Skölj och dela rädisor och salladsärtor. Skala och skiva rödlöken. Blanda ihop med salladsmix och hackad dill. Ringla över lite olivolja och vinäger.
Servera fiskknytena med sommarsalladen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
2 Torskrygg Skrei med Skinn MSC ca
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1