Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Körvel | |
3 dl | Matlagningsgrädde | |
1 tsk | Cayennepeppar | |
500 g | Torskfilé Fryst | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Purjolök | |
0,5 kg | Morötter | |
100 g | Räkor | |
3 st | Fiskbuljong |
Lägg fram torsken så den hinner halvtina.
Riv morötterna och grovt och fräs dem i lite smör/olja.
Tillsätt Cayenne.
Blanda 3 liter kokande vatten med buljongtärningarna och häll ihop med morötter och purjo.
Låt småputtra i ca 10 minuter.
Lägg i bitar av halvtinad torsk.
Småputtra i 10-15 minuter.
Häll i grädden.
Dekorera med räkor, en klick creme fraiche och körvel vid servering. Smaklig måltid!
Tips! Det går även att byta ut en del av torsken mot lax.
Det går även att byta ut en del av torsken mot lax.
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria