Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
0,3 st | Dill - färsk | |
50 g | Kräftstjärtar | |
Fyllning | ||
1 krm | Salt | |
200 g | Kräftstjärtar | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Dill - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Citron | |
2 tsk | Pepparrot Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Färskost Naturell | |
Botten | ||
50 g | Smör | |
200 g | Kavring |
Smält smöret och mixa sedan i matberedare med brödet till en smulig massa. Tryck ut bottnen i en form med löstagbara kanter. Ställ in i kylen.
Fyllning:
Sila av lagen från kräftorna och krama ur vätskan. Hacka dem grovt.
Skär cheesecaken i små bitar och dekorera med en bit kräftstjärt och en liten dillkvist. Servera som förrätt eller på buffébordet.
Finhacka rödlök och dill. Riv pepparroten fint.
Blanda ihop färskosten med creme fraiche samt zest från citronen, smaka av med salt, peppar och citronjuice. Rör ned kräftbitarna, lök och dill.
Bred ut fyllningen över bottnen och låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över natten.
Servering:
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla