Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax med fetaost
Hemmakock

Ugnsbakad lax med fetaost

30 minEnkelt
587,80 kr
10 portioner 53,33 kr per portion
Ugnsbakad lax under ett täcke av yoghurt, fetaost och örtkryddor.

2 dlGrekisk Yoghurt
15 gFranska Örter
1 kgPotatis Fast
150 gFetaost
6 gKryddpeppar Malen
1 mskCitrongräs Färsk
1 200 gFärsk laxfilé
7 gSalt
Instruktioner
1

1/ Ugn 200º. 2/ Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Krydda med salt och peppar och droppa över citronsaft. 3/ Smula fetaosten fint eller mosa den med en gaffel. Blanda väl med yoghurt och örtkryddor. Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar. 4/ Servera med kokt potatis.

Bild:

internet