Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Basilika - färsk | |
1 st | Salt | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
2 st | Hela Tomater Konserverade | |
2 st | Vita Bönor | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 tsk | Olivolja | |
200 g | Halloumi | |
2 st | Gul lök | |
4 dl | Vatten | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 st | Svartpeppar Malen |
OBS: Hela tomater konserverade = plommontomater, 2 frp
Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en stor gryta och stek löken tills den är riktigt gyllene. Pressa ner vitlök och blanda ner tomatpuré. Häll på tomater, sköljda och avrunna bönor och vatten. Lägg i buljongtärning. Koka upp och låt puttra några minuter. Lägg ner basilika i soppan (spara ev. några blad som garnering) och mixa med stavmixer till en jämn soppa. Smaka av med salt och peppar. Tärna halloumi och stek gyllene i olja. Servera soppan toppad med halloumi.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria