Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bifarna | ||
1 st | Ägg | |
0,25 st | Oregano - färsk, (1 msk) | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 tsk | Ättiksgurka | |
3 msk | Olivolja | |
2 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Grönsaksfond | |
1 dl | Arborioris | |
150 g | Potatis, (2 st) | |
1 msk | Kapris | |
200 g | Rödbetor, (3 dl) | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Potatismjöl | |
1 st | Schalottenlök | |
persiljesmör | ||
2 ml | Tabasco | |
50 g | Aromsmör | |
1 st | Persilja, (4 msk) | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 tsk | Citronjuice - råpressad | |
1 ml | Tamarisoja | |
1 ml | Cayennepeppar |
Finhacka löken och fräs den sedan tillsammans med riset i 1 msk av olivoljan. Häll på vatten och grönsaksfond och tillsätt salt. Låt det koka upp och koka sedan på svag värme i ca 20 minuter tills vätskan har kokat in.
Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka den under tiden i en annan kastrull. Mosa ner de kokta potatisarna i riset när det är färdigt och fortfarande varmt.
Blanda ner rivna rödbetor, kapris, ättiksgurka och senap.
Rör ner ägg och potatismjöl och krydda med peppar, salt och oregano.
Forma smeten till biffar och låt dem steka ca 5 minuter på varje sida i resten av olivoljan.
Persiljesmör: Rör ihop smöret med hackad persilja och citronsaft. Krydda med tabasco, soja, cayennepeppar och lite mald svartpeppar.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria