Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
5 klyfta | Vitlök | |
2 st | Lime | |
3 krm | Svartpeppar | |
3 msk | Sesampasta | |
1 st | Rödlök | |
1 dl | Olivolja | |
1 msk | Ingefära | |
350 g | Röda Linser Förkokta | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
350 g | Rödbetor | |
7 krm | Salt | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Spiskummin |
Här kommer en variant på hummus som med sin föda färg blir extra fin på julbordet. Koka rödbetorna med skalet på, låt dem svalna och skala dem därefter och skär dem i bitar. I ingredienslistan står förkorta linser, men du kan om du vill välja torkade linser. Gör i så fall så här: koka upp vatten, lägg i linserna och stäng sedan av värmen. Låt linserna stå i ungefär 10 minuter tills de har blivit mjuka. Häll av vattnet och låt linserna svalna. Lägg rödbetorna och linserna i en matberedare eller mixer tillsammans med vitlöksklyftorna, en kvarts rödlök och en kvarts chili. Häll i limesaft från två limefrukter, tahini och olivolja. Krydda med salt, peppar, spiskummin, riven ingefära och timjan, Mixa till en jämn smet.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt