Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Risotto | ||
3 msk | Olivolja | |
2 msk | Smör | |
400 g | Rödbetor | |
0,5 dl | Parmesanost | |
1 st | Gul lök | |
1 klyfta | Vitlök | |
5 dl | Grönsaksbuljong | |
2,5 dl | Arborioris | |
600 g | Laxfilé | |
Fetaröra | ||
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
200 g | Fetaost | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Skala och skär lök och rödbetor i små bitar. Fräs dem i olivoljan i en vid kastrull eller stekpanna med höga kanter. Häll ner riset och tillsätt lite het buljong i taget. Puttra i 20 minuter, och tillsätt mer buljong efter hand.
Blanda ihop fetaröran, och missa inte att ha i lite salt och peppar också. Lägg laxen på oljat ungsfat, och bred över fetaröran. Grädda i 200–225°C i 12–15 minuter (eller tills du vet att laxen är klar).
Rör ner smör och riven parmesan i risotton. Smaksätt med salt och peppar, och servera med en grönsallad.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla