Hoppa till huvudinnehåll
Linssoppan

Linssoppan

30 minEnkelt
81,30 kr
4 portioner5,68 kr per portion
Den här linssoppan har jag lagat säkert hundra gånger. Den är lättlagad, snabb, billig, vegetarisk, mättande och även om jag börjar tröttna på den själv säger folk jag bjuder att den är jättegod. :-)

1 stLagerblad
12 dlVatten
2 dlRöda Linser Torkade
1,5 stGul lök
1,5 stPotatis
1 tskCurry
2 klyftaVitlök
2,5 stGrönsaksbuljong
2 mskMatolja
1 tskCurry Extra Stark
Instruktioner
1

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja på svag värme i en gryta, tillsammans med curryn. Riv eller finhacka potatisen. Ha i grytan, tillsammans med kokande vatten och buljongen. Ha i linserna och lagerblad. Se till att röra då och då tills det börjat koka igen.

Låt koka ett tag, minst 20 minuter för att linserna ska bli bra.

När det kokat klart kan man röra ner någon matsked tomatpuré. Servera gärna toppat med rivet äpple eller hackad persilja. (Och nybakt bröd är förstås aldrig fel till.)