Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Spett | ||
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
8 st | Grillpinnar | |
0,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Couscoussallad | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Apelsin | |
1 st | Fänkål Färsk | |
2,5 dl | Couscous Fullkorn | |
Dressing | ||
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Vatten | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Spett: Lägg färsen i en bunke. Skala och riv vitlök och finhacka persilja (finhacka även persilja till dressingen). Tillsätt yoghurt, vitlök, persilja, salt och peppar till färsen. Blanda om ordentligt och forma 8 stycken järpar. Trä i ett spett i varje järp.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn järparna runt om så att de får en fin stekyta. Lägg över spetten på ett ugnsfast fat och och sätt in i ugnen i ca 10 min eller tills färsspetten är genomstekta.
Couscoussallad: Tillred 4 portioner couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Skala apelsinen. Skiva gurka, fänkål och apelsin tunt. Skala och skiva rödlöken tunt.
Lägg upp couscousen på ett fat och blanda i gurka, fänkål, apelsin och rödlök. Ringla över olja och balsamvinäger och strö över lite salt och peppar.
Dressing: Blanda yoghurt med vatten, finhackad persilja, honung och 1-2 krm chiliflakes. Smaka av med salt.
Servera färsspetten med couscoussalladen och yoghurtdressingen.
Näringsvärde: 674 kcal. 40 g protein, 24 g fett, 70 g kolhydrater.
Bild:
Emelie Otterbeck
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant