Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
200 g | Färska champinjoner, (0,5 l) | |
0,5 dl | Lingonsylt | |
0,25 tsk | Timjan - torkad | |
3 msk | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
100 g | Laxfilé, (1 st) | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt | |
1 kg | Potatis Mjölig, (12 st) |
Sätt ugnen på 225 grader. Salta laxen och lägg i en form.
Blanda grädde, viltfond, hackad svamp, sylt och kryddor i en bunke. Häll över laxen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka potatisen!
Servera med pressad potatis och lingonsylt till.
Det går fint att byta ut en eller flera laxbitar mot quorn filé, men se i så fall till att öka mängden sås (eftersom quorn suger upp mycket vätska).
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt