Gå vidare till huvudinnehåll
Viltlax
Hemmakock

Viltlax

30 minEnkelt
312,70 kr
4 portioner22,72 kr per portion
Lättlagat, gott och nyttigt. Jorå!

2,5 dlMatlagningsgrädde
200 gFärska champinjoner, (0,5 l)
0,5 dlLingonsylt
0,25 tskTimjan - torkad
3 mskVilt/Kantarellfond Bulj.
100 gLaxfilé, (1 st)
1 krmSvartpeppar
1 tskSalt Fint
1 kgPotatis Mjölig, (12 st)
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader. Salta laxen och lägg i en form.

2

Blanda grädde, viltfond, hackad svamp, sylt och kryddor i en bunke. Häll över laxen.

3

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

4

Koka potatisen!

5

Servera med pressad potatis och lingonsylt till.

Det går fint att byta ut en eller flera laxbitar mot quorn filé, men se i så fall till att öka mängden sås (eftersom quorn suger upp mycket vätska).