Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 kg | Potatis | |
100 g | Lingonsylt | |
100 g | Potatismospulver | |
6 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
2 tsk | Salt | |
400 g | Stekfläsk |
Skölj, skala och riv den råa potatisen. Använd gärna mixer att riva i. Häll bort vattnet som finns i den rivna potatisen. Blanda ihop de rivna potatisarna med mjölet och potatismospulvret. Skär upp fläsket i små fyrkanter. Ta smet och platta ut den i handen, lägg i tärnad fläsk och gör små bollar där fläsket kommer inuti bollen. Skölj gärna händerna i kallt vatten då du gör palterna för då går det lättare. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull där de färdiga paltarna kan läggas ner. Koka i 45 minuter. Blir det över fläsk så stek upp det och servera till palten. Servera tillsammans med lingonsylt och smör. Gör gärna en brunn i en palt där smöret kan smältas och övriga palt bitar doppas.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt