Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 st | Paprika | |
0,5 dl | Gurka | |
1 st | Granatäpple | |
Kycklingen | ||
700 g | Kycklingfile | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
100 g | Valnötter | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
140 g | Ädelost | |
1 msk | Kycklingfond | |
1 st | Vitlök Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Vildris |
Sätt ugnen på 200°
Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp en panna med oljan och stek lök och vitlök tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingfilérna och stek några minuter per sida. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan.
Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, grovhack- ade valnötter och fond. Bred ut över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.
Koka ris eller gryn efter anvisning på paketet.
Skölj gurka och paprika. Skär gurkan på längden och ta ur det vattniga med hjälp av en sked. Skär gur- kan och paprikan i små tärningar. Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna. Blanda samman allting i en skål. Servera kycklingen tillsammans med ris/gryn och granatäppelsallad.
Bild:
Linnea Swärd
1 Ädelost Grädd Blåmögelost 36% 140g Kvibille
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste