Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Basilika - färsk | |
1 dl | Majonnäs | |
0,5 tsk | Salt | |
50 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
1 st | Lime | |
0,5 krm | Vitpeppar | |
1 msk | Fiberhusk | |
3 dl | Mandelmjöl | |
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Sesamfrö | |
80 g | Sikrom | |
3 st | Avokado |
Sätt ugnen på 200 grader Blanda mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en bunke. Tärna smöret och blanda ner tillsammans med ägget. Nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i fyra portionsformar eller en större pajform. Grädda i ugnen 8 minuter. Låt sedan pajskalet svalna.
Mosa ihop avokadorna med majonnäs, pressad lime, hackad basilika, salt och peppar. Bre ut i pajformarna. Dekorera med sikrom och basilika.
Bild:
Heléne Lindberg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria