Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Riven kokos | |
2 msk | Sötningsmedel | |
100 g | Mandelmjöl, (2 dl) | |
1 msk | Kokosfett | |
50 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
1 tsk | Kaffe |
Rör samman rumsvarmt smör med kokosfettet. Vänd ner mandelmjöl och sötningsmedel ( Sukrin ) Rör samman och tillsätt sedan kaffet. Ställ smeten i kylen och låt stelna lite. Ta sedan fram och forma smeten till små bollar. Rulla dem i kokosflingor. Förvara smörbollarna kallt.
Variation på smörbollarna. Byt ut kokosfettet mot t.ex. mandelsmör eller jordnötssmör ( samma mängd ). Du kan doppa bollarna i smält choklad eller rulla dem i rostade sesamfrön alternativt finhackad sötmandel.
Bild:
Heléne Lindberg
1 Kokosolja Kallpressad EKO 500ml Clean Eating