Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
8 dl | Vatten | |
200 g | Tonfisk i Vatten | |
125 g | Röd Paprika | |
1 kg | Vetemjöl | |
2 krm | Salt | |
2 dl | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
3 msk | Tomatpuré | |
3 msk | Paprikakrydda | |
3 st | Gul lök |
OBS! Den röda paprikan ska vara konserverad!
Stek den hackade löken i olivolja tills den blir mjuk och ta bort stekpannan från spisen när den börjar ta färg. Tillsätt paprikapulver och rör om ordentligt. Häll mjölet i en stor skål och tillsätt oljan som du stekte löken i, vatten och en nypa salt. Blanda degen mycket noga och kavla ut halva degen till en rund kaka och lägg den i en ugnsfast form eller på en plåt.
Blanda den stekta löken med paprikastrimlor, tomatpuré och tonfisk och bred ut blandningen på pajdegen. Kavla ut ett lock med resten av degen men lämna några strimlor till att dekorera pajlocket. Blöt pajlockets kanter med lite vatten och stäng pajen noga runt kanterna. Gör ett litet hål i mitten av pajlocket (ca 1 cm). Vispa upp ägget och pensla pajen. Grädda i ugn i en timme (180º).
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Paprikapulver 37g Santa Maria