Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Riven Parmesanost | |
500 g | Rigatoni | |
Ragu | ||
2 krm | Chilipulver | |
2 msk | Tomatpuré | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Morötter | |
0,5 st | Broccoli Färsk | |
1,5 st | Köttbuljong | |
0,5 tsk | Salt | |
3 dl | Vatten | |
2 st | Vitlök Färsk | |
400 g | Lammfärs | |
2 msk | Vitvinsvinäger | |
0,5 st | Färsk timjan | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Dela tomaterna på mitten. Lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja, 1 nypa salt och nypa svartpeppar. Rosta i ugnen ca 15 min.
Ragu:
Skala och finhacka/ riv lök, vitlök och morot. Fräs i en stekgryta eller i en stor kastrull med olivolja. Klicka i färsen. Finfördela den med en gaffel och bryn tills den har fått fin färg. Dela broccolihuvud i mindre buketter och tillsätt till färsen.
Tillsätt chilipulver, salt, peppar, vitvinsvinäger, vatten, tomatpuré, buljong och hackad timjan. Låt puttra på svag värme 5- 10 min.
Slå av pastavattnet. Blanda pastan och tomaterna med ragun.
Strö över ost vid servering.
Näringsvärde: 603 kcal 34 g protein 23 g fett 60 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria