Gå vidare till huvudinnehåll
Fetaostbakad lax med basilikapasta
Mathem

Fetaostbakad lax med basilikapasta

30 minEnkelt
342,60 kr
4 portioner70,94 kr per portion
Ostgratinerad lax med spaghetti och grönsaker.

Lax
150 gCitron, (1 st)
2 dlCreme Fraiche Naturell
150 gFetaost, (1 paket)
500 gLaxfilé
Basilikapasta
500 gSpaghetti
150 gCitron, (1 st)
2 mskOlivolja
1 stBasilika - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
1 stZucchini
100 gSalladsmix
200 gMorötter
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Koka upp vatten till spaghettin och sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda creme fraiche med smulad fetaost i en bunke. Tvätta citronen, riv skalet och blanda ner i fetaoströran.

3

Skär laxen i portionsbitar om den är färsk. Salta och peppra varje filé efter smak. Bred på fetaoströran över laxen och sätt in i ugnen ca 20-25 min.

4

Koka spaghettin efter anvisning på paketet.

5

Skölj zucchinin och skala morötterna. Fortsätt att skala långa remsor med skalaren så att du får långa tunna remsor av både morötter och zucchini.

6

Mixa basilikan tillsammans med olivolja, saften från citronen, salt och svartpeppar med en stavmixer.

7

Sila av pastan och blanda den med de strimlade grönsakerna och basilikadressingen. Servera till den fetaostbakade laxfilén och strö över lite solrosfrön om du vill.

Näringsvärde: 705 kcal 41 g protein 42 g fett 39 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd