Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 st | Kanel Hel | |
6 st | Gul lök | |
3 st | Citron | |
4 st | Kycklingklubba Fryst | |
2 st | Hönsbuljong | |
2 msk | Dijonsenap | |
2 msk | Matolja | |
12 klyfta | Vitlök | |
1 st | Lagerblad | |
2 st | Chilipeppar Färsk | |
2 msk | Strösocker |
Blanda allt utom buljongtärningarna och sockret i en påse och lägg in i kylen i sex timmar eller över natten. Plocka ut kycklingarna och grilla dem så de får fin färg. Sila av marinaden men spara vätskan. Stek lök, vitlök och chili tills det mjuknat och tagit färg. Häll därefter i vätskan och låt puttra i fem minuter. Lägg kycklingen i grytan och låt puttra i en halvtimme. Smaka av med soja, socker, salt och peppar för att få bra balans. Servera med bulgur eller ris.
Bild:
Sara Asplund