Gå vidare till huvudinnehåll
Linda Lomelinos Pavlova
Kokbok

Linda Lomelinos Pavlova

2 tEnkelt
302,30 kr
1 portion 158,36 kr per portion
Härligt seg och krispig marängtårta. En god tårta till vilket kalas som helst!

Fyllning
50 gPistagenötter
250 gHallon
4 dlVispgrädde
Chokladmarängbottnar
6 stÄgg
50 gMörk Blockchoklad
1 tskVitvinsvinäger
3 dlStrösocker
1 mskMajsstärkelse
3 mskKakao
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175°C. Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Låt svalna.

2

Rita tre rundlar som är cirka 15 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Placera dem så långt ifrån varandra du kan utan att komma för nära kanten. Vänd på bakplåtspappret och lägg det på en plåt.

3

Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Du ska kunna hålla skålen upp och ner utan att marängen glider ut!

4

Sikta ner kakao och majsstärkelse i marängen. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet. Rör ner den smälta chokladen med några tag. Fördela marängsmeten i rundlarna på bakplåtspappret. Tänk på att de flyter ut under gräddningen.

5

Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120-125°C.

6

Grädda marängerna i 1 timme till 1 timme och 15 min, bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten men fortfarande sega i mitten.

7

Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval. Gör fyllning genom att vispa grädden tills den börjar tjockna. Hacka pistaschnötterna.

Bild:

Linda Lomelino