Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Schalottenlök | |
250 g | Sparris Färsk | |
80 g | Hasselnötter | |
2 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Rödvinsvinäger | |
2 dl | Vatten | |
1 msk | Gräslök - färsk | |
400 g | Ryggbiff | |
3 dl | Kalvfond Buljong | |
3 dl | Rött vin |
Koka upp smålökarna i lättsaltat vatten och kyl direkt. Skala noggrant men låt roten sitta kvar. Bryn lökarna i en stekpanna och slå på rödvin och rödvinsvinäger, låt koka 5 min. Tillsätt kalvfond och ev. lite vatten. Låt sjuda tills lökarna är klara och såsen får en simmig konsistens. Koka upp socker och vatten. Lägg i hasselnötterna och låt sjuda tills sockerlagen börjar klibba runt nötterna. Lyft upp nötterna med hålslev och fritera dem direkt i 180-gradig matolja. Lyft upp nötterna och lägg dem på smörpapper och krydda direkt med havssalt. Putsa sparrisen på fjäll/skott och skär av 1 cm på änden. Hetta upp en stekpanna och strö salt i botten. Lägg i sparrisen och ringla lite olivolja över. Rulla sparrisen i pannan tills den har fin färg och är mjuk men med spänstig konsistens. Skär i grova bitar. Krydda biffskivorna med salt och svartpeppar. Bryn eller grilla på båda sidor tills köttet har en innertemperatur på 54°. Låt köttet vila och skär sedan i grova skivor. Varva alla ingredienser på ett fat och ringla såsen över. Toppa med hasselnötter och finskuren gräslök.
Bild:
Jakob Fridholm
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko