Gå vidare till huvudinnehåll
Sparris med hollandaise och rom

Sparris med hollandaise och rom

20 minEnkelt
225,65 kr
4 portioner 25,21 kr per portion
Sommarsensation

Hollandaise
3 dlSmör
1 dlDragon - torkad
0,5 stCitron
2 mskDill - färsk
3 stÄgg
2 stSchalottenlök
30 gCaviar & Stenbitsrom
3 dlRödvinsvinäger
Sparris & Bröd
250 gSparris Färsk
0,2 stFormfranska
Instruktioner
1

Blanda vatten, rödvinsvinäger, schalottenlök, dragon och koka ihop tills ca 1 dl vätska återstår. Sila.

2

Vispa äggulor, reduktionen och citronsaft till ett fluffigt skum över knappt sjudande vattenbad - det får inte vara för varmt, då koagulerar äggulorna.

3

Tillsätt det skirade smöret i en tunn stråle under kraftig vispning. Blanda ner dill och rom före servering. Tips om såsen spricker! Ta genast av kastrullen från värmen, lägg i en isbit och vispa kraftigt.

4

Ta 2 skivor formbröd per 4 portioner. Riv brödet i smulor. Stek det i oljan och tillsätt örterna.

5

Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Vänd runt den i oljan, salta och peppra. Grilla runt om. Servera den grillade sparrisen med hollandaisesåsen och strö över brödsmulorna.

om såsen spricker! Ta genast av kastrullen från värmen, lägg i en isbit och vispa kraftigt.

  1. Ta 2 skivor formbröd per 4 portioner. Riv brödet i smulor. Stek det i oljan och tillsätt örterna.

  2. Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Vänd runt den i oljan, salta och peppra. Grilla runt om. Servera den grillade sparrisen med hollandaisesåsen och strö över brödsmulorna.