Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Hollandaise | ||
3 dl | Smör | |
1 dl | Dragon - torkad | |
0,5 st | Citron | |
2 msk | Dill - färsk | |
3 st | Ägg | |
2 st | Schalottenlök | |
30 g | Caviar & Stenbitsrom | |
3 dl | Rödvinsvinäger | |
Sparris & Bröd | ||
250 g | Sparris Färsk | |
0,2 st | Formfranska |
Blanda vatten, rödvinsvinäger, schalottenlök, dragon och koka ihop tills ca 1 dl vätska återstår. Sila.
Vispa äggulor, reduktionen och citronsaft till ett fluffigt skum över knappt sjudande vattenbad - det får inte vara för varmt, då koagulerar äggulorna.
Tillsätt det skirade smöret i en tunn stråle under kraftig vispning. Blanda ner dill och rom före servering. Tips om såsen spricker! Ta genast av kastrullen från värmen, lägg i en isbit och vispa kraftigt.
Ta 2 skivor formbröd per 4 portioner. Riv brödet i smulor. Stek det i oljan och tillsätt örterna.
Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Vänd runt den i oljan, salta och peppra. Grilla runt om. Servera den grillade sparrisen med hollandaisesåsen och strö över brödsmulorna.
om såsen spricker! Ta genast av kastrullen från värmen, lägg i en isbit och vispa kraftigt.
Ta 2 skivor formbröd per 4 portioner. Riv brödet i smulor. Stek det i oljan och tillsätt örterna.
Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Vänd runt den i oljan, salta och peppra. Grilla runt om. Servera den grillade sparrisen med hollandaisesåsen och strö över brödsmulorna.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko