Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Smör | |
2 st | Vitlök | |
1 st | Persilja | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
4 msk | Tomatpuré | |
2 tsk | Basilika - torkad | |
1 st | Lagerblad | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
3 msk | Vetemjöl | |
150 g | Stjälkselleri | |
150 g | Citron | |
1 500 g | Grytbitar Nötkött | |
1 msk | Salt | |
3 dl | Vatten | |
1 tsk | Vitpeppar | |
6 st | Vanliga Tomater | |
3 st | Gul lök |
Vi rekommenderar att du gör en gryta för 8st personer. Börja med att skålla tomaterna. Bryn köttbitarna långsamt i smör i en gryta. Flytta sedan köttbitarna åt sidan. Fräs lök och stjälkselleri. Lägg tillbaka köttet i grytan och sprid vetemjölet över. Rör om väl och lägg i de skållade tomaterna. Slå på vinet och vattnet, lägg i buljongen och kryddorna(tomatpuré, basilika, lagerblad, salt, peppar). Koka allt sakta i ca 2 timmar antingen på spisen eller i ugnen ca 175 grader. Blanda samman persilja, rivet citronskal samt vitlök och strö över grytan innan servering.
Vi rekommenderar att grytan serveras tillsammans med vårt recept "Risottoris". Det hittar du under "
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria