Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grönsaker | ||
1 st | Blomkål | |
0,5 st | Rotselleri | |
0,5 st | Grönsaksbuljong | |
0,5 st | Purjolök | |
Biff stroganoff | ||
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Rapsolja | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
250 g | Lövbiff | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 st | Lök | |
400 g | Krossade Tomater | |
0,5 st | Grönsaksbuljong | |
1 msk | Tomatpuré | |
Ris | ||
1 krm | Salt | |
0,75 dl | Fullkornsris |
Koka riset enligt instruktionera på förpackningen.
Finhacka lök och vitlök. Strimla lövbiffen. Stek lök, vitlök och biff i olja. Häll i krossade tomater och tomatpuré. Låt koka på låg värme i några minuter.
Skär upp blomkål i buktetter. Skiva purojlöken. Skala rotselleri och skär den i tärningar. Koka grönsakerna tillsammans med grönsaksbuljong tills de är mjuka.
Tillsätt buljongtärning, vinäger och creme fraiche till såsen. Låt koka en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta