Gå vidare till huvudinnehåll
Cajunkyckling med dirty rice
Hemmakock

Cajunkyckling med dirty rice

30 minEnkelt
539,40 kr
4 portioner41,91 kr per portion
Från Tasteline.se

Ris
1 dlMajskorn
3 dlLångkornigt Ris
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 stGul lök
0,5 krmTabasco
1,5 mskLimejuice - råpressad
2 mskOlivolja
1 stHönsbuljong
0,5 mskPaprikakrydda
1 stStjälkselleri
3 stVanliga Tomater
2 klyftaVitlök
1 stGrön Paprika
1 tskSalt Fint
1 tskSpiskummin
5 dlVatten
0,5 stChilipeppar Röd
1 stKoriander - färsk
1 tskChilipulver
Kyckling
1 tskSpiskummin
1 tskTimjan - torkad
1 tskTorkad oregano
4 stKycklingfile
1 tskSvartpeppar Malen
1 tskSenapsfrö
1 tskSalt Fint
1 tskCayennepeppar
1 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Dirty rice: Hetta upp olivoljan och fräs lök och pressad vitlök i någon minut, tillsätt paprikapulver, chili och spiskummin och fräs ytterligare i någon minut. Lägg i hackad chili, paprika och 4 st selleristjälkar, fräs i ett par minuter. Häll i riset och rör om ordentligt, häll på vatten och buljong - rör om. Salta och peppra. Låt koka i ca 15 minuter (eller enligt anvisningarna på rispaketet). Hacka under tiden tomaterna och koriandern. När riset är klart, blanda med tomater, majs och limejuice. Toppa med koriander och servera genast.

Blanda samman kryddorna till kycklingen (blir ca 3 msk) och klappa in den färdiga kryddan runtom kycklingfiléerna. Låt dom ligga och marinera i minst en timme. Grilla eller stek dom tills de nästan är klara, svep in i folie och låt vila ca 10 minuter. Skiva upp kycklingen innan servering.